Barapa inci saiz zakar normal?


Cuba Vmenplus

Dari tahun tahun lelaki perlu tahu apakah saiz zakar normal?

saiz zakar normal

Ramai orang mengalami kebimbangan sama ada zakar mereka cukup besar dan jika ia akan memuaskan pasangan seksual. Ini boleh menjejaskan keyakinan diri dan imej diri seseorang. Walau bagaimanapun, selalunya, ketakutan ini tidak berasas.

Artikel penyelidikan 2019 menyatakan bahawa kebanyakan lelaki percaya purata panjang zakar yang tegang adalah sekitar 15.2 sentimeter (sm) Sumber Dipercayai atau 6 inci (dalam). Malah, puratanya jauh lebih kecil.

saiz zakar normal

Walaupun saiz berbeza secara meluas, panjang purata mungkin 12.9–13.97 cm (5.1–5.5 in), dan kemungkinan besar menghampiri penghujung skala ini yang lebih kecil. Walaupun keputusan berbeza sedikit, kebanyakan kajian menganggarkan purata berada dalam julat ini.

Dalam artikel ini, kami melihat beberapa fakta daripada pelbagai kajian saintifik untuk mencuba dan memberikan jawapan yang realistik kepada soalan ini. Bagi kebanyakan orang, ini akan menawarkan jaminan tentang apa yang diharapkan daripada saiz zakar normal.

Perempuan suka saiz zakar normal atau besar?

saiz zakar normal

Jadi, anda ingin tahu jawapan kepada soalan lama: “Adakah saiz zakar benar-benar penting?”

Nah, itu sukar untuk dikatakan, terutamanya kerana “semua lelaki dan wanita mempunyai perspektif yang berbeza tentang betapa pentingnya [saiz zakar normal] dan saiz yang sesuai,” kata Jenni Skyler, ahli terapi seks berlesen, seks, dan perkahwinan serta pakar keluarga yang bertauliah. ahli terapi.

Apabila bercakap tentang nombor yang tepat, kami melihat 2.8 hingga 3.9 inci sebagai purata panjang lembik, dengan purata zakar ialah 4.7 hingga 6.3 inci panjang. Bagi purata lilitan tegak, iaitu 4.7 inci.

“Sesetengah wanita mendapati saiz yang lebih kecil terasa hebat tetapi lelaki yang lebih besar tidak selesa, ” katanya. “Yang lain mendapati bahawa lelaki yang lebih kecil tidak mengisi mereka dan mereka benar-benar menikmati saiz yang lebih besar. Untuk sebahagian besar, lelaki yang berada dalam julat purata akan melakukannya dengan baik. Lelaki di hujung yang melampau sangat besar atau sangat kecil akan kena cari pasangan yang sesuai dengan saiz mereka.

Apabila ia berkaitan dengan cara anda mengukur ke bawah, menjadi sederhana bukanlah sesuatu yang buruk. Malah, Skyler berkata “lelaki di hujung yang sangat besar atau sangat kecil perlu mencari pasangan yang sesuai dengan saiz mereka.

Saiz zakar normal bandingkan saiz zakar kecil

saiz zakar normal

Penyelidikan yang berterusan terus menghasilkan penemuan yang sama tentang saiz zakar.

Kajian 2014 melihat ukuran yang diambil oleh profesional penjagaan kesihatan untuk sehingga 15,521 lelaki berumur 17 tahun ke atas.

Pengukuran purata adalah seperti berikut:

panjang zakar lembik: 9.16 cm (3.6 in) apabila diregangkan

lilitan zakar lembik: 9.31 cm (3.66 in)
panjang zakar tegak: 13.12 cm (5.16 in)
lilitan zakar tegak: 11.66 cm (4.59 in)

Dalam kajian ini, ukuran purata bagi zakar yang tegang adalah 14.2 cm (5.6 in) panjang dan 12.2 cm (4.8 in) dalam lilitan.

Para peserta menyerahkan ukuran mereka sendiri dan menerima kondom sebagai pertukaran. Walau bagaimanapun, ukuran yang dilaporkan sendiri selalunya tidak boleh dipercayai.

Isteri suka besar dan panjang ?

saiz zakar normal

Beberapa ketika soalan ini dalam fikiran bahawa isteri suka saiz zakar normal atau suka zakar panjang dan besar. Sesetengah lelaki bimbang sama ada saiz zakar mereka akan memenuhi keinginan pasangan.

Walau bagaimanapun, beberapa kajian lama menunjukkan bahawa panjang zakar tidak penting bagi kebanyakan pasangan wanita.

Dalam satu kajian, 77% wanita yang melengkapkan soal selidik berkata panjang zakar adalah tidak penting atau sama sekali tidak penting, berbanding dengan 21% yang menyatakan ia penting atau sangat penting. Mereka yang mengatakan bahawa panjang penting bagi mereka juga menyatakan bahawa lilitan, atau lebar, adalah penting.

saiz zakar normal

Dalam tinjauan lain, 45 daripada 50 wanita sarjana muda yang aktif secara seksual mengatakan bahawa lebar zakar adalah lebih penting untuk kepuasan seksual daripada panjang zakar.

jadi akhirnya disahkan untuk sesetengah wanita saiz zakar yang besar adalah penting tetapi sesetengah wanita mereka berpuas hati dengan saiz zakar normal.

jika wanita merasakan zakar yang besar maka dia tidak akan senang dengan zakar yang kecil.

saiz zakar normal
saiz zakar normal