Kesan candy b

kesan candy b
November 23, 2022 2 Comments

Candy-B pil dinyatakan bertujuan untuk merawat Kekurangan Vitamin b 12, Anemia Addisonian, Pertumbuhan berlebihan bakteria usus kecil, Serangan cacing pita ikan, Keganasan pankreas atau usus, Kekurangan asid folik, Pengambilan diet yang tidak mencukupi, Kekurangan yang disebabkan oleh dadah, Gangguan metabolik, Kekurangan tiamin dan lain-lain syarat. Candy-B Tablet juga boleh digunakan untuk tujuan yang tidak disenaraikan dalam panduan ubat ini.

Candy-B Tablet mengandungi bahan-bahan aktif berikut: Cyanocobalamin, Pyridoxine Hydrochloride and Thiamine Hydrochloride.
Candy-B Tablet berfungsi dengan menormalkan pembentukan sel darah merah dan tisu saraf; bertindak sebagai koenzim dalam metabolisme protein, karbohidrat, dan lemak; merawat tahap rendah vitamin B1;

kesan sampingan candy b

kesan candy b

Senarai berikut adalah kesan sampingan yang mungkin berlaku disebabkan dari semua bahan aktif yang terkandung di dalam Candy-B Tablet. Ini bukan senarai yang komprehensif. Kesan sampingan ini adalah mungkin, tetapi tidak selalu berlaku. Sesetengah kesan sampingan mungkin jarang berlaku tetapi serius. Rujuk doktor anda jika anda melihat mana-mana kesan sampingan berikut, terutamanya jika ia tidak hilang.
Edema pulmonari
Kegagalan jantung kongestif
Polisitemia vera
Cirit-birit
Gatal-gatal
Rasa bengkak seluruh badan
Paresthesia
mengantuk
Tahap asid folik serum rendah
Candy-B Tablet juga boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak disenaraikan di sini.
Jika anda mendapati terdapat kesan sampingan lain yang tidak disenaraikan di atas, hubungi doktor anda untuk nasihat perubatan. Anda juga boleh melaporkan kesan sampingan kepada pihak berkuasa pentadbiran makanan dan ubat tempatan anda.

Langkah berjaga-berjaga

Sebelum menggunakan Candy-B Tablet, maklumkan kepada doktor anda tentang senarai ubat semasa anda, produk yang boleh didapati di kaunter farmasi (cth. vitamin, suplemen herba, dsb.), alahan, penyakit sedia ada, dan keadaan kesihatan semasa (cth, kehamilan, pembedahan akan datang, dan lain-lain.). Sesetengah keadaan kesihatan mungkin menjadikan anda lebih terdedah kepada kesan sampingan ubat. Ambil seperti yang diarahkan oleh doktor anda atau ikut arahan yang dicetak pada sisipan produk. Dos adalah berdasarkan keadaan anda. Beritahu doktor anda jika keadaan anda berterusan atau bertambah teruk. Perkara-perkara penting kaunseling disenaraikan di bawah.
Jika anda hamil, merancang untuk hamil, atau sedang menyusu
Jika anda mengambil sebarang ubat preskripsi atau bukan preskripsi, penyediaan herba atau makanan tambahan
Jika anda minum alkohol secara teratur
Jika anda mempunyai alahan kepada ubat, makanan atau bahan lain
Jika anda mempunyai jangkitan, saraf mata yang lemah, pengumpulan sisa dalam darah, sebarang jenis anemia, atau paras darah rendah zat besi atau asid folik
Mengandung, merancang untuk hamil atau menyusu
Lindungi daripada cahaya
Pam mesti disepuh sebelum digunakan
Semburan siap selepas 2 semburan keluar dari tin
pemuatan tisu mungkin berlaku

Interaksi dengan Candy-B Tablet

kesan candy b

Jika anda mengambil ubat-ubatan atau produk yang boleh didapati di kaunter farmasi pada masa yang sama, kesan Candy-B Tablet mungkin boleh berubah. Ini boleh meningkatkan risiko anda untuk kesan sampingan atau menyebabkan ubat anda tidak berfungsi dengan baik. Beritahu doktor anda tentang semua ubat, vitamin dan suplemen herba yang anda gunakan, supaya doktor anda boleh membantu anda mencegah atau menguruskan interaksi ubat. Candy-B Tablet boleh berinteraksi dengan ubat-ubatan dan produk-produk berikut:
Alkohol
Kloramfenikol
Kolestiramin
Colchicine
Epoetin
Glukosa
Ujian makmal
Levodopa
Neomycin
Omeprazole

Bila tidak boleh menggunakan Candy-B Tablet

kesan candy b

Sangat sensitif terhadap Candy-B Tablet adalah sebuah kontraindikasi. Tambahan, Candy-B Tablet tidak boleh diambil jika anda mempunyai keadaan berikut:
Gastritis atropik
Hipersensitiviti
Atrofi optik keturunan Leber
Jumlah kalium yang rendah dalam darah
Operasi untuk membuang perut
sensitiviti

2 thoughts on “Kesan candy b”

Leave a Reply

Your email address will not be published.