pam zakar

BESARKAN ZAKAR ANDA DENGAN PAM ZAKAR

Doktor mendapati pam zakar juga boleh membantu besarkan zakar lelaki. Dicipta pada awal abad yang lalu oleh doktor Jerman, pam adalah penyelesaian yang tujuan asasnya adalah memerangi disfungsi seksual lelaki (sumber). Tetapi pesakit juga melihat peningkatan dalam ereksi mereka,

Walau bagaimanapun, walaupun pam kadang-kadang digunakan sebagai rawatan untuk disfungsi erektil, ia belum terbukti benar-benar membesarkan saiz zakar. Kajian 2006 melaporkan bahawa peserta tidak mengalami kesan fizikal yang ketara selepas 6 bulan penggunaan. Walau bagaimanapun, sesetengah pengguna telah memperoleh kepuasan psikologi daripada menggunakan pam ( sumber ).

Cara gunakan pam zakar

pam zakar

Pam boleh digunakan dengan mudah. Ia harus dipakai setiap hari tetapi langkah berjaga-jaga tertentu harus diambil kerana kesan sampingan dan kerosakan mungkin berlaku jika disalahgunakan.

Pam zakar terdiri daripada:

Dari tiub di mana zakar dimasukkan.
Cincin yang menyesuaikan diri dengan pangkal zakar.
Peranti pegang tangan atau berkuasa bateri yang mengeluarkan udara dari tiub, menyebabkan ereksi.
Oleh itu, peranti ini mempunyai bentuk silinder di mana anda perlu memasukkan zakar. Kemudian mekanisme akan membenarkan anda mengepam dan secara beransur-ansur mencipta kesan sedutan. Ini akan meningkatkan aliran darah ke zakar, mengakibatkan ereksi. Setelah zakar dinaikkan, letakkan cincin di sekeliling pangkal zakar, kemudian keluarkan tiub. Simpan cincin di tempatnya tidak lebih daripada 30 minit, kerana ini boleh menjejaskan peredaran darah anda dan merosakkan zakar anda.

Kesan yang disebabkan oleh pam akan bertahan selagi anda memakai cincin. Oleh itu, peningkatan saiz zakar adalah sementara.

Risiko dan kontraindikasi

Untuk risiko, anda boleh melihat titik merah pada kulit dan epidermis kebiruan. Ejakulasi juga mungkin menyakitkan dan anda mungkin berasa sejuk dan kebas. Bagi sesetengah lelaki, pam juga boleh menjadi janggal dan tidak selesa: Sesetengah lelaki mungkin berasa tidak selesa menggunakan pam zakar, terutamanya pada mulanya.

Selain itu, menurut Pentadbiran Makanan dan Dadah (FDA), menggunakan pam atau alat kekakuan luaran lain boleh memburukkan lagi keadaan zakar seperti priapisme. Menurut Mayo Clinic, peranti ini juga boleh menyebabkan kecederaan ( sumber ).

Mengenai kontraindikasi, pam tidak disyorkan dalam kes berikut:

jika anda mengambil ubat pencair darah atau jika anda mengalami masalah pendarahan
Jika anda mempunyai zakar yang bengkok
jika anda mengalami ereksi yang berpanjangan
jika anda mengalami kehilangan sensasi pada zakar anda

kenapa guna pam zakar?

pam zakar

Pemanjal zakar ialah peranti perubatan yang biasanya disyorkan oleh doktor untuk membetulkan penyakit Peyronie, keadaan yang menyebabkan kelengkungan zakar.

Alat daya tarikan zakar mekanikal meregangkan organ kemaluan semasa ia lembik.

Lelaki harus memakainya selama sekurang-kurangnya enam jam sehari dan selama enam hingga 12 bulan.

Alat pembesar zakar tidak sama dengan pam , yang boleh anda beli untuk membetulkan disfungsi erektil.

Penyelidikan awal menunjukkan bahawa pemanjang boleh meningkatkan panjang zakar dalam beberapa bulan. Anda hanya perlu menggunakan pam zakar selama 30 minit pada satu masa untuk mengelakkan kecederaan pada zakar.

Jika anda mahukan alat pembesar zakar, anda perlu berjumpa doktor terlebih dahulu. Anda tidak akan menemuinya di mana-mana kedai seks atau kedai ubat tempatan.

Kebanyakan lelaki menggunakannya untuk merawat penyakit Peyronie, walaupun sesetengah orang membelinya atas sebab estetik.

Pemanjal zakar adalah alat perubatan.

Jika anda mahukan produk berkualiti terbaik, pastikan produk anda disertakan dengan pensijilan perubatan.

Pemanjal zakar adalah setara dengan kolar serviks untuk alat kelamin. Mereka menyediakan struktur dan sokongan, tetapi boleh menjadi tidak selesa, terutamanya apabila berdiri. Elakkan model plastik yang tidak bergerak dengan badan dan boleh memotong kulit anda.

Keputusan lanjutan zakar berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor. Ini termasuk panjang semasa zakar, tahap ketegangan dan jenama yang digunakan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.