Boleh menambah masa dengan ubat tahan lama?

ubat tahan lama

Artikel ini saya akan mengesyorkan ubat tahan lama terbaik untuk masa seks tetapi sebelum itu izinkan saya menunjukkan kepada anda beberapa realiti kehidupan seks

Kehidupan seks yang sihat boleh meningkatkan keyakinan anda, mengurangkan tekanan dan membantu anda tidur lebih lena pada waktu malam. Tetapi masalah dengan stamina, ejakulasi pramatang atau masalah prestasi seksual yang lain boleh mengecewakan dan memalukan.

Jika anda mengalami apa-apa perubahan pada prestasi seksual anda atau tidak dapat mengekalkan ereksi semasa keseluruhan hubungan seksual, anda mungkin bertanya pada diri sendiri — bagaimana saya boleh bertahan lebih lama di atas katil?

Sebenarnya mendiagnosis punca perubahan ini kadangkala mencabar. Isu ini mungkin selesai secara semula jadi dari masa ke masa, atau ia mungkin menunjukkan isu perubatan yang lebih besar dan mendasarinya.

Terdapat beberapa pilihan rawatan yang anda boleh cuba sendiri, atau anda boleh mempertimbangkan untuk menghubungi doktor anda untuk membincangkan pilihan anda juga.

Ejakulasi pramatang boleh melengkung dengan ubat tahan lama?

ubat tahan lama

Anda mungkin tidak bertahan lama di atas katil seperti yang anda mahukan atas banyak sebab. Pakar percaya mungkin ada sebab emosi dan fizikal.

Anda mungkin mengalami ejakulasi pramatang (PE), yang menyebabkan ejakulasi berlaku lebih cepat daripada yang anda atau pasangan anda inginkan, atau anda mungkin mengalami disfungsi erektil (ED), yang menyebabkan kesukaran untuk tegak atau mengekalkan ereksi cukup lama untuk melakukan hubungan seks penembusan .

pancutan pramatang dan disfungsi erektil adalah dua keadaan yang berasingan, dan untuk menangani soalan “bagaimana untuk bertahan lebih lama di atas katil”, adalah penting untuk menentukan yang mana satu daripada dua (atau mungkin kedua-duanya serentak) keadaan yang anda ada. Sebagai contoh, seseorang mungkin tidak mengalami sebarang masalah untuk menjadi tegak tetapi mendapati bahawa mereka mencapai klimaks lebih cepat daripada biasa – menunjukkan pancutan pramatang dan bukan disfungsi erektil.

Jika seseorang mengalami kesukaran untuk tegak, mungkin sukar untuk mengetahui sama ada ejakulasi pramatang juga menjadi kebimbangan sehingga mereka dapat kekal tegak sepanjang hubungan seks. Dalam kes ini, orang itu ingin berjumpa dengan doktor mereka atau profesional penjagaan kesihatan untuk meneroka dan mengutamakan rawatan disfungsi erektil terlebih dahulu memandangkan rawatan disfungsi erektil dan ejakulasi pramatang selalunya sangat berbeza. Dalam kes ini, ejakulasi pramatang mungkin tidak lagi menjadi masalah sebaik sahaja disfungsi erektil dirawat.

Dengan ubat tahan lama boleh melengkung tapi pastikan ambil supplement yang betul dan original.

Berapa lama lalaki boleh tahan?

Tempoh seks berbeza-beza dan boleh menjadi sukar untuk ditentukan apabila anda memasukkan elemen seperti foreplay, tempoh masa yang mungkin diambil oleh kedua-dua pasangan untuk mencapai penyelesaian dan aktiviti lain yang boleh memanjangkan tempoh hubungan seksual.

Secara saintifik, penyelidikan menunjukkan bahawa, secara purata, seseorang yang mempunyai zakar mengambil masa kira-kira 5 hingga 7 minit untuk menjadi tegak dan pancut, tetapi tempoh masa ini akan berbeza-beza. Bagi orang yang mengalami taboleh tahan, jumlah masa ini boleh menjadi lebih singkat.

Tinjauan 2005 menunjukkan masa median untuk kira-kira 500 pasangan, yang dijalankan dalam tempoh 4 minggu, adalah kira-kira 5.4 minit untuk seks faraj. Purata ini berdasarkan pada permulaan dan akhir seks faraj dan tidak termasuk sebarang masa yang dihabiskan semasa foreplay. Julat keseluruhan adalah dari kira-kira 30 saat hingga 44 minit.

Perlu juga diperhatikan bahawa pasangan dalam kajian ini semuanya heteroseksual dan telah terlibat dalam hubungan yang stabil selama sekurang-kurangnya 6 bulan.

Walau bagaimanapun, anggaran ini adalah berdasarkan julat purata dan tidak semestinya mengambil kira masa yang diperlukan untuk rakan kongsi juga mencapai klimaks. Dalam keadaan ini, seks mungkin bertahan lebih lama tetapi dengan ubat tahan lama boleh menambah masa.

Sebab masa seks yang singkat

ubat tahan lama

Terdapat sebab yang berbeza kerana masa seks menjadi pendek jika anda mengalami ketegangan kemurungan atau sebarang penyakit lain yang akan memendekkan masa seks anda dalam perubatan pasaran ubat tahan lama tersedia dengan ubat tahan lama yang betul anda boleh lengkung pendidikan pramatang.

Artikel seterusnya kita akan membincangkan asal berkesan ubat tahan lama.

Leave a Comment

Your email address will not be published.