Tip besarkan zakar semula jadi

Tip besarkan zakar no 1 Regangan zakar

Adalah penting untuk diingat bahawa banyak bukti mengenai regangan zakar adalah kerja yang benar

Senaman regangan Zakar

tip besarkan zakar

Latihan regangan manual melibatkan menggunakan tangan anda untuk mengurut tisu sepanjang zakar anda. Ini bertujuan untuk meregangkan kulit dan mencipta “mikro-koyak” dalam tisu. Tisu mungkin kelihatan membesar apabila ia sembuh, menjadikan zakar anda kelihatan lebih panjang.

Sesetengah senaman juga mendakwa meningkatkan lilitan. Latihan lilitan, seperti jelqing, juga tertumpu pada urutan tisu.

Ketekalan adalah kunci untuk mengekalkan salah satu daripada kesan yang dikatakan ini.

Peranti regangan

Tip besarkan zakar peranti regangan memang ada berkesan Walaupun penyelidik telah mengkaji peranti sambungan zakar, masih tidak jelas sejauh mana ia boleh berfungsi.

Ambil pam zakar, sebagai contoh. Pam zakar ialah ruang berbentuk silinder, berisi udara yang anda pasangkan pada kawasan pelvis anda. Mereka diketahui menghasilkan ereksi segera. Sesetengah anekdot juga mendakwa bahawa penggunaan yang konsisten akhirnya boleh meningkatkan panjang zakar anda.

Peranti daya tarikan zakar juga popular. Peranti menarik zakar anda untuk mengubah suai kelengkungannya. Peranti daya tarikan telah digunakan untuk merawat penyakit Peyronie, tetapi lebih banyak kajian diperlukan untuk menentukan keberkesanannya sebenarnya.

Apa kata kajian tentang tip besarkan zakar

tip besarkan zakar

Penyelidikan mengenai teknik regangan zakar adalah terhad. Tiada kajian yang telah dilakukan menunjukkan mana-mana satu teknik sebagai cara yang berkesan untuk memanjangkan zakar secara kekal. Walau bagaimanapun, peningkatan sementara dalam saiz mungkin mungkin.

Satu ulasan 2010 melaporkan bahawa lelaki yang menggunakan alat regangan Andropenis menyaksikan peningkatan saiz dengan penggunaan harian yang berpanjangan (sehingga 9 jam sehari).

Peserta menggunakan peranti selama 6 jam sehari selama 4 bulan. Mereka bertambah kira-kira 1.7 sentimeter — kira-kira 2/3 inci — panjangnya. Tiada kesan pada lilitan.

Lebih banyak penyelidikan tersedia untuk peranti daya tarikan, walaupun tidak semestinya untuk meningkatkan panjang zakar:

Satu kajian 2011 Sumber Dipercayai mendapati bahawa lelaki yang memakai peranti daya tarikan sehingga 9 jam sehari dalam tempoh 3 bulan memperoleh panjang sehingga 1 inci.
Kajian 2013 Sumber Dipercayai kajian daya tarikan zakar mendapati bahawa peranti daya tarikan adalah paling berguna untuk membetulkan kelengkungan atau kecacatan zakar, bukan menambah panjang.
Laporan 2016 Sumber Dipercayai juga mendapati bahawa peranti daya tarikan mempunyai kesan pemanjangan yang boleh diabaikan

Bagaimana meregangkan dengan selamat untuk besarkan zakar?

Secara umumnya tidak ada salahnya mencuba tip besarkan zakar senaman regangan. Mereka mungkin membantu anda berasa lebih selesa dengan saiz dan penampilan zakar anda.

Berikut adalah berdasarkan laporan anekdot. Ingat, kajian tentang teknik regangan zakar adalah terhad. Sentiasa berbincang dengan doktor atau profesional penjagaan kesihatan lain sebelum mencuba teknik baharu.

Tip besarkan zakar senaman regangan

Sebelum anda melakukan sebarang regangan manual:

Hanya lakukan senaman ini semasa anda lemah.
Berhenti jika senaman menyebabkan kesakitan atau ketidakselesaan.
Duduk atau berdiri di dinding atau meja semasa anda melakukannya.
Hanya lakukan senaman ini sekali atau dua kali sehari untuk mengelakkan kecederaan.
Bercakap dengan doktor anda jika anda ingin mengadakan latihan ini lebih lama atau melakukannya dengan lebih kerap.

Atau cuba ini:

Tip besarkan zakar bawa boleh cuba setiap hari

Pegang kepala zakar anda.
Tarik zakar anda ke atas.
Tekan pada kawasan sekitar pangkal zakar anda pada masa yang sama.
Pegang kedudukan ini selama kira-kira 10 saat.
Ulangi langkah ini dengan zakar anda ditarik ke kiri, beri tekanan pada pangkal zakar anda di sebelah kanan.
Ulangi langkah ini dengan zakar anda ditarik ke kanan, beri tekanan pada pangkal zakar anda di sebelah kiri.
Ulangi latihan ini sekali sehari sehingga 2 minit.

Potensi risiko dan komplikasi

Menjadi terlalu kasar dengan zakar anda boleh menyebabkan koyakan besar pada tisu atau kerosakan pada ligamen yang menyambungkan zakar anda ke badan anda. Kecederaan ini berpotensi menghalang keupayaan anda untuk mendapatkan atau mengekalkan ereksi.

Apabila memakai peranti daya tarikan, ikut arahan doktor anda untuk tempoh memakainya. Memakainya lebih lama boleh menyebabkan kecederaan yang menjejaskan fungsi zakar.

Selepas menggunakan pam, jangan biarkan darah kekal di dalam zakar anda selama lebih daripada 30 minit. Mempunyai ereksi selama lebih daripada beberapa jam boleh merosakkan zakar anda secara kekal.

Tip besarkan zakar Senaman atau peranti regangan boleh menyebabkan:

gatal-gatal
lebam kecil atau perubahan warna
bintik merah di sepanjang batang zakar
rasa kebas
urat pecah
Lihat doktor anda jika simptom anda berlanjutan lebih daripada beberapa hari atau teruk. Doktor anda boleh menilai gejala anda dan menasihati anda tentang sebarang langkah seterusnya.

Dapatkan rawatan perubatan segera jika anda mengalami:

kehilangan ereksi secara tiba-tiba dan menyakitkan
bengkak
lebam utama

Bila saya akan melihat hasilnya?

tip besarkan zakar

Kesan tip besarkan zakar mahu masa Keputusan anda akan bergantung pada pendekatan yang anda ambil dan sejauh mana konsisten anda menggunakan.

Peranti daya tarikan, contohnya mesti digunakan setiap hari — selalunya selama berbulan-bulan pada satu masa — untuk mencapai sebarang kesan yang ketara.

Laporan anekdot mencadangkan bahawa menggunakan pam zakar boleh menghasilkan hasil yang lebih cepat, tetapi tidak ada penyelidikan untuk menyokongnya.

Ia juga tidak jelas berapa lama masa akan berlalu sebelum anda melihat hasil daripada latihan regangan manual.

Leave a Comment

Your email address will not be published.