cara urut zakar bagi besar

Cara urut zakar bagi besar dengan regangan

Cara urut zakar bagi besar dengan regangan adalah cara mudah untuk membesarkan zakar di rumah.

Regangan zakar merujuk kepada menggunakan tangan atau peranti anda untuk meningkatkan panjang atau lilitan zakar anda.

Walaupun terdapat bukti yang menunjukkan bahawa regangan boleh meningkatkan saiz anda, hasilnya biasanya minimum. Dalam sesetengah kes, ia mungkin sementara.

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara regangan zakar berfungsi, cara menetapkan jangkaan yang realistik dan teknik regangan selamat yang boleh anda cuba di rumah

Cara urut zakar bagi besar berfungsi

Terdapat dua kaedah cara urut zakar bagi besar

(1) Senaman regangan zakar

Latihan regangan manual melibatkan menggunakan tangan anda untuk mengurut tisu sepanjang zakar anda. Ini bertujuan untuk meregangkan kulit dan mencipta “mikro-koyak” dalam tisu. Tisu mungkin kelihatan membesar apabila ia sembuh, menjadikan zakar anda kelihatan lebih panjang.

Sesetengah senaman juga mendakwa meningkatkan lilitan. Latihan lilitan, seperti jelqing, juga tertumpu pada urutan tisu.

Ketekalan adalah kunci untuk mengekalkan salah satu daripada kesan yang dikatakan ini

(2) Alat regangan zakat

Walaupun penyelidik telah mengkaji peranti sambungan zakar, masih tidak jelas sejauh mana ia boleh berfungsi.

Ambil pam zakar, sebagai contoh. Pam zakar ialah ruang berbentuk silinder, berisi udara yang anda pasangkan pada kawasan pelvis anda. Mereka diketahui menghasilkan ereksi segera. Sesetengah anekdot juga mendakwa bahawa penggunaan yang konsisten akhirnya boleh meningkatkan panjang zakar anda.

Peranti daya tarikan zakar juga popular. Peranti menarik zakar anda untuk mengubah suai kelengkungannya. Peranti daya tarikan telah digunakan untuk merawat penyakit Peyronie, tetapi lebih banyak kajian diperlukan untuk menentukan keberkesanannya sebenarnya.

Apa yang dikatakan oleh penyelidikan
tentang kerengsaan zakar

Penyelidikan mengenai teknik regangan zakar adalah terhad. Tiada kajian yang telah dilakukan menunjukkan mana-mana satu teknik sebagai cara yang berkesan untuk memanjangkan zakar secara kekal. Walau bagaimanapun, peningkatan sementara dalam saiz mungkin mungkin.

Satu ulasan 2010 melaporkan bahawa lelaki yang menggunakan alat regangan Andropenis menyaksikan peningkatan saiz dengan penggunaan harian yang berpanjangan (sehingga 9 jam sehari).

Peserta menggunakan peranti selama 6 jam sehari selama 4 bulan. Mereka bertambah kira-kira 1.7 sentimeter — kira-kira 2/3 inci — panjangnya. Tiada kesan pada lilitan.

Lebih banyak penyelidikan tersedia untuk peranti daya tarikan, walaupun tidak semestinya untuk meningkatkan panjang zakar:

Satu kajian 2011 Sumber Dipercayai mendapati bahawa lelaki yang memakai peranti daya tarikan sehingga 9 jam sehari dalam tempoh 3 bulan memperoleh panjang sehingga 1 inci.
Kajian 2013 Sumber Dipercayai kajian daya tarikan zakar mendapati bahawa peranti daya tarikan adalah paling berguna untuk membetulkan kelengkungan atau kecacatan zakar, bukan menambah panjang.
Laporan 2016 Sumber Dipercayai juga mendapati bahawa peranti daya tarikan mempunyai kesan pemanjangan yang boleh diabaikan.

Bagaimana untuk meregangkan dengan selamat

cara urut zakar bagi besar

Secara umumnya tidak ada salahnya mencuba senaman regangan. Mereka mungkin membantu anda berasa lebih selesa dengan saiz dan penampilan zakar anda.

Berikut adalah berdasarkan laporan anekdot. Ingat, kajian tentang teknik regangan zakar adalah terhad. Sentiasa berbincang dengan doktor atau profesional penjagaan kesihatan lain sebelum mencuba teknik baharu.

Senaman regangan zakar

cara urut zakar bagi besar

Sebelum anda melakukan sebarang regangan manual:

Hanya lakukan senaman ini semasa anda lemah.
Berhenti jika senaman menyebabkan kesakitan atau ketidakselesaan.
Duduk atau berdiri di dinding atau meja semasa anda melakukannya.
Hanya lakukan senaman ini sekali atau dua kali sehari untuk mengelakkan kecederaan.
Bercakap dengan doktor anda jika anda ingin mengadakan latihan ini lebih lama atau melakukannya dengan lebih kerap.

Untuk meregangkan zakar anda secara manual:

Pegang kepala zakar anda.
Tarik zakar anda ke atas, regangkannya selama kira-kira 10 saat.
Tarik zakar anda ke kiri selama 10 saat lagi, kemudian ke kanan.
Ulangi langkah ini sekali atau dua kali sehari selama kira-kira 5 minit.

Atau cuba ini:

Pegang kepala zakar anda.
Tarik zakar anda ke atas.
Tekan pada kawasan sekitar pangkal zakar anda pada masa yang sama.
Pegang kedudukan ini selama kira-kira 10 saat.
Ulangi langkah ini dengan zakar anda ditarik ke kiri, beri tekanan pada pangkal zakar anda di sebelah kanan.
Ulangi langkah ini dengan zakar anda ditarik ke kanan, beri tekanan pada pangkal zakar anda di sebelah kiri.
Ulangi latihan ini sekali sehari sehingga 2 minit.

Regangan dengan alat zakar

Untuk menggunakan pam zakar:

Letakkan zakar anda di dalam ruang yang dipenuhi udara.
Gunakan mekanisme pam untuk menyedut udara keluar dari ruang. Ini menarik darah ke dalam zakar anda, menyebabkan ia menjadi tegak.
Pasang cincin atau pengapit yang disertakan pada zakar anda untuk memastikannya tegak sehingga 30 minit. Ia selamat untuk melakukan hubungan seks atau melancap pada masa ini.
Tanggalkan cincin.

Untuk menggunakan peranti daya tarikan:

Masukkan zakar anda ke dalam hujung pangkal peranti.
Selamatkan kepala zakar anda dalam dua takuk di hujung yang bertentangan.
Kencangkan tiub silikon di sekeliling batang zakar.
Pegang hujung tiub silikon di bahagian bawah peranti dan perlahan-lahan tarik zakar anda ke luar. Berhenti menarik jika ia mula berasa sakit atau tidak selesa.
Biarkan zakar dalam kedudukan regangan selama 4 hingga 6 jam sehari.

Potensi risiko dan komplikasi

Terlalu kasar dengan zakar anda boleh menyebabkan koyakan besar pada tisu atau kerosakan pada ligamen yang menyambungkan zakar anda ke badan anda. Kecederaan ini berpotensi menghalang keupayaan anda untuk mendapatkan atau mengekalkan ereksi.

Belajar dulu cara urut zakar bagi besar, Apabila memakai peranti daya tarikan, ikut arahan doktor anda untuk tempoh memakainya. Memakainya lebih lama boleh menyebabkan kecederaan yang menjejaskan fungsi zakar.

Selepas menggunakan pam, jangan biarkan darah kekal di dalam zakar anda selama lebih daripada 30 minit. Mempunyai ereksi selama lebih daripada beberapa jam boleh merosakkan zakar anda secara kekal.

Senaman atau peranti regangan boleh menyebabkan:

gatal-gatal
lebam kecil atau perubahan warna
bintik merah di sepanjang batang zakar
rasa kebas
urat pecah
Lihat doktor anda jika simptom anda berlanjutan lebih daripada beberapa hari atau teruk. Doktor anda boleh menilai gejala anda dan menasihati anda tentang sebarang langkah seterusnya.

Dapatkan rawatan perubatan segera jika anda mengalami:

kehilangan ereksi secara tiba-tiba dan menyakitkan
bengkak
lebam utama

Bilakah saya akan melihat hasilnya?

Keputusan anda akan bergantung pada pendekatan yang anda ambil dan sejauh mana konsisten anda menggunakan.

Peranti daya tarikan, contohnya mesti digunakan setiap hari — selalunya selama berbulan-bulan pada satu masa — untuk mencapai sebarang kesan yang ketara.

Laporan anekdot mencadangkan bahawa menggunakan pam zakar boleh menghasilkan hasil yang lebih cepat, tetapi tidak ada penyelidikan untuk menyokongnya.

Ia juga tidak jelas berapa lama masa akan berlalu sebelum anda melihat hasil daripada latihan regangan manual.

Terakhir cara urut zakar bagi besar

Jika anda mempunyai soalan atau kebimbangan tentang saiz zakar anda, berbincang dengan doktor anda. Mereka boleh membincangkan pilihan anda untuk memanjangkan dan menerangkan cara melakukannya dengan selamat.

Mempelajari cara zakar anda bertindak balas terhadap regangan dan bentuk rangsangan lain boleh membantu anda berasa lebih selesa dengan badan anda. Anda juga mungkin melihat perubahan dalam penampilan atau prestasi dari semasa ke semasa.

Pastikan anda mengikuti sebarang arahan atau garis panduan produk yang diberikan oleh doktor anda. Jika dilakukan secara tidak betul, regangan boleh mengakibatkan kecederaan atau disfungsi erektil.

Dapatkan rawatan perubatan segera jika anda mengalami kesakitan atau ketidakselesaan semasa melakukan regangan, atau jika anda melihat sebarang perubahan dalam fungsi erektil anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.