l arginine

Tingkatkan Tenaga l arginine untuk lelaki

L arginine untuk lelaki adalah salah satu asid amino yang biasanya ditemui secara komersil dalam bentuk pelbagai jenis makanan tambahan dan pada masa yang sama, boleh diperoleh secara semula jadi dengan bantuan diet tertentu. Antara makan an yang paling biasa yang mengandungi L-arginine adalah yang berasal dari haiwan dan yang berasal dari tumbuhan, seperti tenusu, daging dan kacang.

Apabila tekanan mula bertindak ke atas badan, L-arginine bertukar menjadi asid penting, yang memerangi kesan negatif yang dirasakan oleh orang ramai.

Selain itu, kajian baru-baru ini telah mendedahkan fakta bahawa asid amino ini juga boleh digunakan untuk merawat pesakit yang mengalami kegagalan jantung kronik, kerana ia membantu melebarkan saluran darah.

Malah lelaki yang mengalami masalah potensi boleh menikmati hasil yang boleh dilihat dalam jangka panjang, diterjemahkan ke dalam ereksi yang kuat dan panjang.

Apakah kebaikan l arginine untuk lelaki?

l arginine untuk lelaki

Memandangkan L-arginine sangat penting untuk tubuh, pakar telah mengkaji dengan teliti manfaat kepada individu yang merangsang peningkatan tahap asid amino ini.

Dalam baris berikut dibentangkan faedah utama L-arginine yang telah direkodkan dalam individu sepanjang masa.

(1) Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular

Memandangkan ia menyumbang kepada pelebaran saluran, nitrik oksida, iaitu gas di mana L-arginine diubah dalam badan, membolehkan peredaran darah yang sangat baik dan pada masa yang sama membantu mencegah pembentukan bekuan yang boleh menghalang arteri utama atau yang boleh menyebabkan serangan jantung atau jenis masalah kardiovaskular yang lain.

l arginine untuk lelaki

(2) Penambahbaikan gejala khusus untuk penyakit arteri periferal

Satu lagi faedah penting L-arginine ialah ia membantu melegakan simptom khusus untuk penyakit arteri periferi. Sebagai contoh, pesakit yang mengambil asid amino ini untuk tempoh sekurang-kurangnya 8 minggu melihat peningkatan yang ketara dalam aliran darah, serta peningkatan dalam gejala tertentu.

(3)Meningkatkan kesuburan lelaki

Pakar mendakwa bahawa lelaki yang secara konsisten mengambil 500 mg L-arginine untuk tempoh 6 minggu boleh meningkatkan motilitas sperma mereka. Sebaliknya, apabila individu mengeluarkan semua makanan yang kaya dengan asid amino ini daripada diet mereka, bilangannya menurun sehingga 90%.

(4)Menyokong sistem imun

Sistem imun memainkan peranan penting apabila ia datang kepada pendaraban sel B dan T. Limfosit bertanggungjawab untuk pengeluaran antibodi, tetapi juga untuk menguatkan daya tahan badan, yang bermaksud bahawa orang yang kerap mengambil L-arginine mempunyai peluang yang lebih baik untuk melindungi sistem imun mereka dengan lebih baik!

(5)Peningkatan potensi

Dengan kesan positif langsung pada sistem peredaran darah, L-arginine adalah pembantu yang sangat baik untuk potensi pada lelaki.

l arginine untuk lelaki

Ia membantu meningkatkan prestasi seksual dan secara aktif merangsang pengeluaran testosteron, iaitu hormon seks lelaki, yang juga penting dalam meningkatkan oksida nitrat bagi lelaki yang mempunyai masalah potensi.

Selain itu, L-arginine untuk ereksi mempunyai peranan penting dalam proses spermatogenesis. Dalam jangka panjang, kualiti sperma lelaki bertambah baik sehingga 80%.

Orang yang memerlukan bantuan untuk menyelesaikan masalah perubatan mereka boleh mengambil suplemen berasaskan L-arginine, suplemen yang dibuat berdasarkan formula yang difikirkan dengan teliti untuk bertindak secepat dan seefektif mungkin!

Argon Potent adalah antara ubat yang paling berkesan digunakan untuk pembetulan disfungsi erektil, tetapi juga untuk banyak jenis masalah perubatan lain. Dengan kandungan L-arginine yang tinggi untuk potensi, suplemen ini juga mengandungi unsur-unsur berikut: Ekstrak biji anggur, L-tirosin dan L-sitrulin,

Produk ini telah berjaya mencapai puncak keutamaan pesakit kerana hasil segera yang diberikannya

(6)Normalisasi voltan

L-arginine dianggap sebagai prekursor nitrik oksida yang mengembang, mengekalkan dan melonggarkan keanjalan salur darah. Oleh itu, ia membantu untuk mengurangkan tekanan darah, tetapi juga untuk mengurangkan hipertensi pulmonari, masing-masing hipertensi koronari.

Selain itu, asid amino sangat baik untuk mengurangkan tahap kolesterol dalam badan, menghalang trombosis dan meningkatkan aliran darah dengan ketara, tetapi juga aliran periferi.

(7)Kontraindikasi

L-arginine hendaklah sentiasa diberikan dengan berhati-hati. Walaupun suplemen yang mengandungi asid amino ini boleh dibeli tanpa preskripsi, adalah disyorkan agar individu mengambil kira nasihat yang mereka dapati pada bungkusan dan tidak mengabaikan timbunan.

Sebagai contoh, L-arginine tidak disyorkan untuk wanita hamil atau menyusu, mahupun untuk orang yang mempunyai sirosis, asma, tekanan darah rendah, alahan, penyakit buah pinggang atau herpes. Walaupun senarai kesan positif L-arginine agak konsisten, kesan negatif juga perlu diambil kira!

Walaupun fakta bahawa arginin boleh diterima dengan baik oleh badan, apabila ia diberikan secara lisan, intravena atau digunakan pada kulit, ia boleh menyebabkan kembung perut atau cirit-birit.

Selain itu, kerana asid amino ini, manusia boleh mengalami perubahan penting dalam sistem endokrin dan pada masa yang sama membawa kepada ketidakselesaan gastrousus, tindak balas keradangan atau peningkatan urea darah.

Bagi orang yang menghidap penyakit kardiovaskular, L-arginine mungkin menjadi pencetus kepada peningkatan jumlah sel darah putih dan penurunan tenaga. Doktor juga mendakwa bahawa arginin boleh mempunyai pengaruh ke atas paras gula dalam darah dan harus diberikan dengan berhati-hati, terutamanya pada pesakit yang menghidap diabetes atau hipoglikemia.

Secara keseluruhan, arginin bukan sahaja ditunjukkan untuk menyelesaikan disfungsi erektil pada lelaki, mempunyai spektrum yang lebih luas apabila ia datang kepada tubuh manusia. Adalah disyorkan bahawa individu memilih dos yang mereka ambil dengan berhati-hati dan bertanggungjawab mengenainya untuk mencapai hasil yang diinginkan!

Fungsi l-arginine untuk lelaki

L-arginine adalah suatu asam amino yang sangat penting bagi kesehatan lelaki. Dalam tubuh, L-arginine dikonversi menjadi nitric oxide (NO), yang memainkan peran penting dalam memperbaiki aliran darah dan memperluas buluh darah. Oleh karena itu, suplemen L-arginine sering dikosumsi untuk membantu meningkatkan kesehatan jantung dan memperbaiki masalah seksual pria, seperti disfungsi ereksi.

Kesehatan Jantung L-arginine memiliki manfaat yang sangat penting bagi kesehatan jantung. Nitric oxide (NO), yang dibentuk dari L-arginine, membantu memperluas pembuluh darah dan meningkatkan aliran darah ke jantung. Hal ini membantu mencegah terjadinya penyumbatan pembuluh darah dan mengurangi risiko serangan jantung dan stroke.

Beberapa studi menunjukkan bahwa suplemen L-arginine dapat membantu mengurangi tekanan darah dan memperbaiki fungsi jantung pada orang yang menderita hipertensi. Dalam sebuah studi terkontrol secara acak, pasien yang menderita hipertensi diberikan suplemen L-arginine selama 8 minggu dan ditemukan bahwa tekanan darah mereka turun secara signifikan.

Disisi lain, sebuah studi lain menunjukkan bahwa suplemen L-arginine dapat membantu mengurangi risiko serangan jantung dan stroke pada pasien yang menderita penyakit jantung koroner. Dalam studi ini, pasien yang menerima suplemen L-arginine selama 6 bulan memiliki risiko serangan jantung dan stroke yang lebih rendah dibandingkan dengan pasien yang tidak menerima suplemen.

L arginine untuk lelaki memiliki manfaat dalam memperbaiki disfungsi ereksi. Nitric oxide (NO), yang dibentuk dari L-arginine, membantu memperluas pembuluh darah dan meningkatkan aliran darah ke alat kelamin. Hal ini membantu memperbaiki kualitas ereksi dan meningkatkan kinerja seksual.

Beberapa studi menunjukkan bahwa suplemen L-arginine dapat membantu meningkatkan kualitas ereksi pada beberapa pria. Dalam sebuah studi terkontrol secara acak, pasien yang menderita disfungsi ereksi diberikan suplemen L-arginine selama 6 minggu dan ditemukan

l arginine untuk lelaki

1 thought on “Tingkatkan Tenaga l arginine untuk lelaki”

  1. Pingback: Titan Gel Original untuk Pengalaman Yang Tidak Dapat Dilupakan - Khas untuk panjang dan besar

Leave a Comment

Your email address will not be published.