Jelqing

Jelqing Urutan besarkan zakar

Di sini anda akan belajar urutan besarkan zakar Jelqing

Jelqing ialah teknik pembesaran zakar yang baru-baru ini menjadi popular berkat penyebaran blog dalam talian dan video penerangan yang berkaitan dengan subjek tersebut.

Memandangkan kerana kekurangan penyelidikan saintifik yang boleh dipercayai mengenai kaedah pembesaran zakar ini, tidak mungkin untuk mengesyorkan urutan atau menyokong keberkesanannya.

Walau bagaimanapun, adalah baik untuk mempunyai gambaran keseluruhan urut yang membolehkan anda memahami kebaikan dan keburukannya, sekiranya anda memilih untuk mengamalkannya juga.

Apa itu Jelqing?

Jelqing

Jelqing adalah istilah slanga yang digunakan untuk menunjukkan teknik urut zakar yang bertujuan untuk membesarkan saiznya – baik dari segi panjang dan lilitan – secara kekal . Gerak isyarat yang diamalkan meramalkan untuk memberikan tekanan dengan tangan dan, pada masa yang sama, daya tarikan tisu organ kemaluan lelaki untuk menolak darah dari pangkal batang ke kelenjar.

Kesesakan vaskular dan mikrotraumatisme akibat pengulangan pergerakan ini mungkin:

Mereka akan membuat ereksi bertahan lebih lama;
Mereka akan meningkatkan lilitan zakar;
Mereka akan menjadikan zakar kelihatan lebih panjang.
Jelqing amat menarik minat lelaki yang ingin membesarkan saiz zakarnya, kerana ia diiklankan sebagai salah satu daripada banyak “kaedah semula jadi” untuk pembesaran organ seksual lelaki dan tidak melibatkan dadah atau pembedahan.

Walau bagaimanapun, teknik ini belum cukup dikaji untuk membuktikan keberkesanan dan keselamatannya, dan kebanyakan data yang menyokong Jelqing adalah anekdot.

Asal usul Jelqing
Jelqing dipercayai berasal dari Timur Tengah, di mana bapa mengajar anak-anak mereka teknik seksual untuk menjadikan mereka “diingini” pasangan. Dari sudut pandangan ini, Jelqing boleh dibandingkan dengan upacara persediaan untuk kehidupan seksual.

Malah, pencarian penyelesaian dan penggunaan langkah-langkah untuk meningkatkan panjang dan lilitan zakar – sebahagian daripadanya boleh dipersoalkan dan berbahaya – berulang dalam hampir semua tempoh sejarah.

Adakah Jelqing meningkatkan saiz zakar?

Jelqing

Ramai lelaki melaporkan melalui forum dan video dalam talian bahawa Jelqing adalah cara yang berkesan untuk meningkatkan saiz zakar. Walau bagaimanapun, tiada kajian saintifik pernah membuat kesimpulan bahawa teknik ini berkesan.

Penyokong Jelqing mendakwa bahawa menarik dan meregangkan zakar secara kerap akan menyebabkan tisu terisi dengan darah, mengakibatkan turgor kekal. Sebenarnya, anatomi asas zakar bercanggah dengan teori ini.

Zakar ialah organ, BUKAN otot yang boleh dikuatkan atau diubah dengan senaman;
Saiz zakar yang tegak ditentukan terlebih dahulu oleh corpora cavernosa (ukuran individu yang ditubuhkan terutamanya oleh sifat genetik);
Jika batang zakar boleh diregangkan, ereksi yang akan berkembang tidak akan lengkap (iaitu zakar tidak akan tegar sepenuhnya, tetapi lembik sebahagiannya).

Jelqing kononnya berfungsi dengan memaksa darah untuk menumpukan pada zakar, dengan itu mewujudkan tekanan yang menggalakkan pengembangan tisu dan menjadikannya membengkak. Proses ini mungkin dapat merangsang peningkatan aliran darah, tetapi kebanyakan pakar urologi mengatakan teknik ini tidak dapat memanjangkan zakar secara kekal.

Terdapat juga alat di pasaran yang mendakwa menyediakan teknik “tarik” yang sama seperti urut. Sebagai contoh, pam zakar bertujuan untuk menyampaikan kecerunan tekanan yang serupa dalam organ seksual lelaki. Peranti ini hanya mencipta vakum yang menarik aliran darah ke alat kelamin; Walaupun prinsip operasi ini boleh memberikan pembesaran zakar sementara, pertumbuhan kekal tidak pernah direkodkan. Sebaliknya, kerosakan yang ketara pada organ adalah mungkin dengan pam.

Meningkatkan Prestasi Seksual?

Jelqing

Ini tidak bertujuan untuk meningkatkan keinginan seksual lelaki atau prestasi seksual keseluruhan. Jika libido atau prestasi menjadi kebimbangan anda, saiz zakar berkemungkinan bukan punca masalah.

Untuk meningkatkan prestasi seksual, anda boleh mempertimbangkan kedudukan seksual baharu atau menambah sedikit kebaharuan di dalam bilik tidur , memastikan anda menangani subjek dengan pasangan anda untuk berasa selesa. Satu lagi strategi yang mungkin ialah rawatan farmakologi, perubatan atau pembedahan untuk pengurusan disfungsi erektil dan/atau masalah libido, yang boleh memberikan hasil yang lebih memuaskan.

Oleh itu, jika anda mengesyaki bahawa anda mempunyai keadaan yang boleh menjejaskan kehidupan seks anda, pendekatan terbaik adalah berjumpa doktor untuk menilai kes anda dan membincangkan pilihan rawatan yang ada.

Risiko kesihatan

Tiada kaedah semula jadi yang tersedia pada masa ini untuk pembesaran zakar dianggap 100% selamat atau berkesan, jadi anda dinasihatkan untuk berunding dengan doktor sebelum mencuba sebarang amalan baharu.

Sama ada dilakukan “betul” atau tidak, terdapat risiko kerosakan pada zakar semasa latihan Jelqing. Atas sebab ini, adalah penting untuk menimbang apa-apa faedah yang berpotensi untuk mengamalkan teknik pembesaran zakar ini terhadap kemungkinan risiko dan kesan sampingan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.