Size zakar yang penting untuk wanita?

Persoalan besarnya size zakar penting untuk wanita atau tidak?

Tinjauan youtuber pada tahun 2005 bertanya soalan daripada wanita bahawa size zakar adalah penting atau tidak selepas tinjauan kami melihat bahawa 70% wanita suka zakar besar.

Banyak teori mendakwa bahawa wanita lebih suka zakar yang lebih panjang kerana mereka boleh memberi mereka keseronokan seksual yang lebih besar. Menurut kajian yang diterbitkan dalam Journal of Sexual Medicine, sesetengah wanita mencapai lebih orgasme faraj apabila mereka melakukan hubungan seks dengan lelaki dengan zakar yang lebih besar. Ini mungkin menunjukkan bahawa zakar yang panjang boleh merangsang keseluruhan faraj dan serviks dengan lebih baik, menurut penyelidikan di sebalik kajian ini.

Orgasme faraj dan luaran sebenarnya seolah-olah menjadi dua fenomena yang sama sekali berbeza, disambungkan kepada saraf yang berbeza dan merangsang setiap satu di tempatnya sendiri di dalam otak. Jadi, bagi wanita yang tidak bimbang dengan orgasme faraj, panjang zakar boleh terbukti sama sekali tidak relevan

Betapa pentingnya size zakar besar

size zakar

wanita lebih suka saiz yang lebih besar tetapi lihat dahulu bagaimana untuk mengukur size zakar? size zakar sangat membimbangkan lelaki dan wanita, sama ada mengenai mereka yang lebih kurang berpuas hati dengan saiz anggota mereka dan mahukan prosedur pembesaran zakar, atau kerana mereka mempunyai semua jenis soalan dan rasa ingin tahu apabila ia datang kepada subjek ini.

Jika kita merujuk kepada ukuran yang dibuat dari semasa ke semasa, purata panjang zakar ialah 13 hingga 15 cm dalam keadaan tegak.

Selain itu, dalam kajian yang dijalankan di Universiti California dan Universiti New Mexico, para penyelidik cuba mencari size zakar yang ideal untuk wanita berumur antara 18 dan 65 tahun.

Oleh itu, untuk pasangan jangka panjang, hasil kajian menunjukkan bahawa zakar 16 cm panjang dan 12.2 cm dalam lilitan ditetapkan sebagai ideal, manakala apabila ia datang kepada satu malam berdiri wanita lebih suka zakar 16.3 cm panjang. dan sehingga 12.7 cm lilitan.

Kesimpulannya mungkin jawapan kepada soalan “Adakah zakar yang lebih besar sentiasa lebih baik?” adalah tidak. Kecuali lelaki itu mempunyai bentuk yang lebih besar yang sesuai secara proporsional dengan zakar yang lebih besar atau jika pasangannya sangat mengambil berat tentang orgasme faraj.

BAGAIMANA WANITA MENDAPAT KEPUASAN

size zakar

Memuaskan wanita di atas katil bukanlah satu kerja yang mudah, tetapi ia penting untuk kelancaran hubungan dengannya.

Kepuasan seksual bergantung pada sejumlah besar faktor dan agak ditentukan oleh cara kedua-dua wanita dan lelaki lebih suka seks, serta apa yang membuatkan mereka berasa selesa semasanya.

Pada permulaan seksologi, sangat dibincangkan sama ada bentuk orgasme “terbaik” diperolehi dengan merangsang kelentit atau faraj, melalui apa yang dipanggil G-spot yang terletak di dinding anterior faraj, beberapa sentimeter dari pembukaan faraj. Pertikaian tidak pernah diselesaikan, tetapi tidak syak lagi bahawa rangsangan klitoris dan faraj boleh membawa kepada orgasme.

Berapa penting size zakar untuk menjayakan seks?

size zakar

Persoalan yang ditanya oleh ramai lelaki kepada diri mereka pada satu ketika dalam hidup mereka sama ada perkara size zakar telah menimbulkan banyak kontroversi selama ini.

Walaupun ramai wanita memberitahu bahawa zakar yang besar memberi mereka rangsangan seksual yang lebih baik, yang lain hanya tidak mementingkannya, dengan menyatakan bahawa walaupun zakar tidak berada pada apa yang dipercayai panjang ideal, seks ia adalah sangat memuaskan. satu.

Di luar saiz atau sebarang butiran fizikal lain, zakar mesti memenuhi fungsinya: ereksi dengan kekakuan dan ketegasan yang cukup untuk memberi dan menerima keseronokan. Zakar lembik yang besar tidak berguna jika ia tidak dapat mencapai ereksi.

Perlu dinyatakan, bagaimanapun, terdapat pengecualian, seperti kes mikropenis, yang saiznya tidak mencapai 6 sentimeter dalam ereksi dan, walaupun ia boleh menimbulkan masalah untuk kepuasan seksual wanita, ini tidak menjadi masalah dalam pengertian sebenar perkataan itu. Walau bagaimanapun, lelaki yang mendapati diri mereka dalam situasi ini boleh menggunakan kaedah lain untuk memuaskan hati wanita.

Walaupun penting bahawa kedua-dua pasangan berpuas hati semasa hubungan seks, ia juga penting untuk diingat bahawa terdapat lebih banyak hubungan seks daripada orgasme.

Seks adalah mengenai emosi, keinginan, keintiman dan kehadiran, oleh itu, foreplay yang baik, serta perhatian yang diberikan kepada hubungan – bukan sahaja semasa perbuatan itu sendiri, tetapi juga secara umum – boleh membuat perbezaan dalam mendapatkan kepuasan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.