cara mengukur zakar

CARA MENGUKUR ZAKAR

Belajar bagaimana untuk cara mengukur zakar tepat pada kehidupan setiap kanak-kanak lelaki sentiasa ada masa apabila zakar menjadi objek pemerhatian. Mengikuti perkembangan dan melalui perbandingan dengan rakan sebaya, kami mula membuat pertimbangan pada saiz dan saiz purata zakar.

cara mengukur zakar

Cara mengukur zakar betul untuk memahami jika saiznya berada dalam norma?

Soalan ini sering timbul akibat persepsi yang salah tentang saiz organ seksual seseorang. Kebanyakan lelaki mula membina idea tentang zakar mereka yang sudah ada di zaman kanak-kanak, kemudian membesar mudah untuk membuat perbandingan dengan abang, bapa atau rakan. Ketakutan dan kebimbangan tentang saiz zakar boleh timbul akibat buli pada masa remaja, kerana komen daripada pasangan atau, sekali lagi, akibat pengalaman seksual pertama, terutamanya apabila mereka terbukti tidak memuaskan.

Pertimbangan lelaki memberi tumpuan kepada panjang dan saiz zakar, tetapi persepsi bahawa setiap orang mempunyai organ seksual mereka adalah sangat peribadi dan boleh menjadi tidak terlalu objektif, sememangnya, ia selalunya salah sama sekali.

Bagaimana untuk mengukur zakar anda?

Ramai lelaki menggunakan pembaris atau satu sentimeter untuk menilai ukuran zakar mereka. Tidak perlu dikatakan bahawa operasi ini adalah salah sama sekali jika anda mengukur zakar anda dalam keadaan rehat, kerana panjang zakar yang lembik boleh berbeza-beza, disebabkan oleh faktor seperti sejuk, panas, kelonggaran atau ketegangan.

Jadi, bagaimana untuk mengukur zakar dengan betul untuk mendapatkan penilaian sebenar?

Pengukuran yang tepat boleh dibuat apabila zakar tegak dan tidak dalam keadaan rehat, bermula dari bahagian atas, dari pangkal hingga ke puncak glans. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa saiz zakar boleh berbeza-beza disebabkan oleh tekanan, keletihan, kekerapan aktiviti seksual dan tahap keghairahan, jadi untuk mendapatkan angka yang tepat mungkin perlu melakukan beberapa penilaian pada masa yang berlainan. hari.

Untuk memahami bagaimana orang lain melihat zakar anda, lihat berbogel di cermin memastikan anda melihat susuk tubuh penuh, dengan cara ini anggota lelaki akan menjadi lebih panjang dan lebih tebal daripada apabila dilihat dari atas.

Langkah-langkah untuk mengukur zakar

cara mengukur zakar

(1) Perkara pertama yang perlu anda ketahui ialah untuk mengira saiz dan lilitan zakar anda, ia mestilah tegak sepenuhnya. Zakar mempunyai keupayaan untuk meningkatkan saiznya dengan ketara apabila ia berubah dari keadaan biasa kepada ereksi, jadi saiz zakar dalam keadaan rehat bukanlah rujukan sebenar tentang keadaannya sebaik sahaja ia memasuki proses rangsangan.

Juga perlu diingat bahawa terdapat dua jenis zakar, yang dipanggil daging dan darah. Zakar daging biasanya besar sudah dalam keadaan rehat, supaya semasa ereksi saiznya tidak meningkat terlalu banyak. Sebaliknya, zakar darah, yang biasanya lebih kecil dalam keadaan tidak ereksi, tumbuh lebih besar apabila tegak. Skala yang biasa digunakan untuk mengklasifikasikan zakar dalam satu kumpulan atau yang lain adalah seperti berikut; Jika semasa ereksi anggota membesar lebih daripada dua kali ganda, ia adalah zakar darah, manakala yang tinggal di bawah adalah zakar daging.

cara mengukur zakar

(2) Sebaik-baiknya ambil pembaris untuk mengukur panjang zakar anda dan dapatkan hasil yang lebih dipercayai, kerana pita pengukur boleh membuat kesilapan disebabkan kelengkungan zakar atau sebarang pergerakan.

(3)Letakkan pembaris pada perut anda, ukuran bermula di pangkal zakar, jadi adalah penting bahawa pembaris atau pita pengukur berada sedekat mungkin dengannya. Panjang zakar diukur dari pangkal ke glans atau hujung, hasilnya adalah panjang lingga anda.

Ramai orang membuat kesilapan dan mula mengukur zakar dari skrotum. Ini adalah satu kesilapan, kerana skrotum sudah menjadi sebahagian daripada kemaluan, bukan zakar. Mengukurnya dari perut anda boleh mengira ukuran yang tepat.

cara mengukur zakar

(4) Tetapi panjang bukanlah segala-galanya, bagi ramai wanita yang lebih penting daripada panjang zakar adalah ketebalannya, kerana semakin tebal, semakin banyak sentuhan dan geseran akan berlaku dengan dinding faraj.

Dengan cara ini, tidak hairanlah ramai lelaki juga ingin mengetahui ketebalan atau lilitan zakar mereka, maklumat yang sangat berguna untuk mengetahui sama ada ia tebal, normal atau nipis.

Untuk membuat ukuran ini anda mesti menggunakan pita pengukur. Dengan zakar tegak, lilitkan pita pengukur di sekeliling pangkal zakar, hasil dalam sentimeter hendaklah dibahagikan dengan 3.14 (nombor Pi) untuk mendapatkan hasil diameter zakar anda.

cara mengukur zakar

(5) Sekarang setelah anda tahu cara mengukur zakar, anda boleh mencuba sendiri untuk mengetahui ukuran anda dan menghilangkan semua keraguan tentang saiznya yang membuatkan anda begitu ingin tahu. Walau bagaimanapun, anda mesti sedar bahawa, dalam ukuran biasa, saiz atau ketebalan tidak begitu penting, tetapi kepakaran dalam seks dan faktor lain di luar sifat anda adalah lebih penting untuk dinikmati dan menikmati detik-detik intim ini.

Jika anda ingin membaca lebih banyak artikel yang serupa dengan Cara mengukur zakar, kami mengesyorkan agar anda memasukkan kategori hubungan Sentimental kami.

Berapakah saiz zakar normal

Adakah terdapat data mengenai purata panjang zakar di Itali? Jawapannya ya, mengikut statistik Itali purata zakar yang tegang adalah kira-kira 13.12 sentimeter panjang. Saiz purata zakar Itali hanyalah tempat rujukan, kerana, berbanding lelaki dengan anggota bersaiz sederhana, ada yang lain dengan zakar yang lebih besar atau lebih kecil.

Pertumbuhan zakar adalah tertakluk kepada fasa yang boleh berbeza dari orang ke orang, tetapi saiz zakar pada 16 atau panjang purata pada 17, boleh berbeza daripada ukuran yang dicapai pada masa dewasa.

Bagaimana ukur lilit zakar?

Gunakan inci tukang jahit,
Balut pita perlahan-lahan pada bahagian paling tebal batang zakar yang tegang,
Ukuran yang tepat ditunjukkan oleh nombor di mana hujung pita bertemu.
Juga dalam kes ini terdapat data kebangsaan mengenai lilitan purata zakar. Purata diameter zakar yang tegak

ialah 11.66 sentimeter lilitan.

Mengapa penting untuk menilai sudut ereksi juga?

cara mengukur zakar

Sudut zakar yang tegang boleh berbeza-beza, juga mempengaruhi persepsi ukuran organ seksual.

Jika anda tidak tahu cara mengukur zakar dengan betul, ketahuilah bahawa anda boleh menganggarkan sudutnya. Letakkan diri anda dengan membelakangi dinding dan pantulkan imej anda pada cermin pada pandangan sisi: sudut 90 darjah menghala terus ke hadapan, satu daripada 180 darjah, sebaliknya, ke atas, iaitu ke arah dagu, sudut purata ialah 105.7 darjah, oleh itu lebih tinggi sedikit daripada mendatar.

Adalah penting untuk mengetahui bahawa tidak ada bentuk yang betul, kerana sesetengah zakar yang tegak menghala ke atas, yang lain ke bawah, dan yang lain mempunyai sedikit bengkok ke kiri atau kanan.

Penting untuk diingat bahawa ukuran zakar tidak menentukan kemampuan atau kepuasan seksual. Keintiman dan komunikasi yang baik dengan pasangan adalah lebih penting daripada ukuran fizikal. Jika anda mempunyai kebimbangan atau masalah berkaitan dengan zakar anda, adalah lebih baik untuk mendiskusikannya dengan pakar kesihatan yang berkelayakan.

cara mengukur zakar

Leave a Comment

Your email address will not be published.