cara yang berbeza untuk membesarkan zakar

August 7, 2022 0 Comments

Besarkan zakar Apa yang normal, apa yang tidak?

besarkan zakar

Lelaki sentiasa inginkan besarkan zakar ketakutan bahawa zakar anda kelihatan terlalu kecil atau terlalu kecil untuk memuaskan pasangan anda semasa hubungan seks adalah perkara biasa. Tetapi kebanyakan lelaki yang menganggap zakar mereka terlalu kecil sebenarnya mempunyai zakar yang dianggap saiz biasa.

Begitu juga, ramai lelaki mempunyai idea yang berlebihan tentang apa yang dianggap sebagai saiz zakar “tipikal”.

Panjang zakar tidak tegak tidak konsisten meramalkan panjang apabila zakar tegak. Jika zakar anda adalah kira-kira 5 inci (13 cm) atau lebih panjang apabila tegak, ia adalah saiz biasa.

Zakar dianggap kecil hanya jika ia berukuran kurang daripada 3 inci (kira-kira 7.5 sentimeter) apabila tegak.

Bagaimana pasangan melihat saiz zakar

besarkan zakar
Couple conflict, disagreement between both.

Pengiklan mahu anda percaya bahawa pasangan anda sangat mengambil berat tentang saiz zakar. Jika anda bimbang, berbincang dengan pasangan anda.

Memahami keperluan dan keinginan pasangan anda lebih berkemungkinan meningkatkan hubungan seksual anda daripada mengubah saiz zakar anda

Produk besarkan zakar adalah benar

Iklan untuk produk dan prosedur besarkan zakar ada di mana-mana. Sebilangan besar pam, pil, pemberat, senaman dan pembedahan mendakwa dapat meningkatkan panjang dan lebar zakar anda.

Banyak produk mendakwa bahawa mereka boleh membesarkan saiz zakar sehingga 4 inci dan mereka memberi jaminan wang dikembalikan tetapi ia benar?

sebenarnya saiz zakar ini boleh membesar sehingga 3 inci hanya jika menggunakan produk jika syarikat berjanji mereka boleh membesar sehingga 4 inci atau 5 inci itu hanya palsu bukan asli.

Cara untuk besarkan zakar

Terdapat cara yang berbeza untuk pembesaran zakar Kebanyakan kaedah pembesaran zakar yang diiklankan tidak berkesan. Dan sesetengahnya boleh menyebabkan kerosakan kekal pada zakar anda. Berikut ialah beberapa produk dan teknik yang paling banyak dipromosikan .

Pil dan losyen

Biasanya mengandungi vitamin, mineral, herba atau hormon yang didakwa oleh pengeluar membesarkan zakar. sesetengah produk ini telah terbukti berkesan tetapi kebanyakannya tidak berkesan dan ada yang mungkin berbahaya.

pam untuk besarkan zakar

Kerana pam menarik darah ke dalam zakar, menjadikannya membengkak, kadangkala ia digunakan untuk merawat disfungsi erektil.

Pam vakum boleh menjadikan zakar kelihatan lebih besar buat sementara waktu. Tetapi menggunakan satu terlalu kerap atau terlalu lama boleh merosakkan tisu elastik pada zakar, menyebabkan ereksi yang kurang tegas.

Senaman zakar

Kadang-kadang dipanggil jelqing, senaman ini menggunakan gerakan tangan atas tangan untuk menolak darah dari pangkal ke kepala zakar.

Walaupun teknik ini kelihatan lebih selamat daripada kaedah lain, tiada bukti saintifik ia berkesan.

Menganjalkan zakar

Regangan melibatkan pemasangan alat pengusung atau pemanjang — juga dirujuk sebagai alat tarikan zakar — pada zakar untuk ketegangan lembut.

Beberapa kajian kecil telah melaporkan peningkatan panjang setengah inci kepada hampir 2 inci (kira-kira 1 hingga 3 sentimeter) dengan peranti ini. Walau bagaimanapun, aktiviti itu mungkin tidak selesa. Selain itu, ia memerlukan komitmen sekurang-kurangnya 4 hingga 6 jam sehari selama berbulan-bulan untuk melihat hasilnya.

Lebih banyak penyelidikan diperlukan untuk melihat sama ada regangan selamat dan jika ia berkesan.

Pembedahan Zakar berisiko dan mungkin tidak berkesan

Kajian mengenai pembedahan untuk memanjangkan atau menebalkan zakar telah menemui keputusan yang bercampur-campur dalam keselamatan, sama ada ia berkesan (keberkesanan) dan kepuasan pesakit.

Paling baik, pembedahan boleh memberikan sedikit peningkatan lilitan pada zakar. Atau pembedahan boleh menambah sedikit penampilan panjang pada zakar yang tidak tegak. Tetapi ia tidak mengubah panjang sebenar zakar. Paling teruk, pembedahan boleh mengakibatkan komplikasi seperti jangkitan, parut, dan kehilangan sensasi atau fungsi.

Beberapa perkara yang sebenarnya boleh bantu

Tiada cara yang dijamin selamat dan terbukti untuk membesarkan zakar anda. Tetapi terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan jika anda bimbang tentang saiz zakar anda

Berkomunikasi dengan pasangan anda

Mungkin sukar untuk menghentikan tabiat lama atau membincangkan pilihan seksual dengan pasangan anda. Tetapi anda akan gembira anda melakukannya, dan anda mungkin terkejut dengan percikan api yang dinyalakan dalam kehidupan seks anda.

Kuruskan badan

Jika anda berlebihan berat badan dan mempunyai “usus bir,” lemak perut yang berlebihan boleh menyebabkan zakar anda kelihatan lebih pendek daripada sebelumnya.

Senaman yang kerap boleh membuat perbezaan yang besar. Pengkondisian fizikal yang lebih baik bukan sahaja boleh membuatkan anda kelihatan dan berasa sihat, tetapi juga boleh meningkatkan kekuatan dan daya tahan semasa hubungan seks.

Ambil produk herba yang betul

Rasa tidak puas hati tentang saiz zakar anda adalah perkara biasa, cari produk yang disahkan terbaik dan cuba selama beberapa bulan dan semak saiz zakar anda sebelum mengambil produk dan semak semula selepas selesai produk dan lihat perbezaannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.